google cautare

vineri, 15 aprilie 2011

Cuib de viespi




Ingrediente cuiburi de viespi:
Aluatul:
1 kg faina
6 galbenusuri
30 g drojdie
30 g zahar pudra
200 ml lapte
sare.
Umplutura:
200 g unt sau margarina
200 g zahar pudra
200 g nuci macinate
coaja rasa de lamaie
zahar vanilat.


Modul de preparare a retetei:
Din cantitatile de mai sus, impreuna cu drojdia dizolvata in putin lapte, se framanta un aluat, care se lasa sa dospeasca vreo 30 minute. Intre timp se freaca untul cu zaharul pudra, coaja de lamaie, vanilia si nucile. Din aluatul dospit se intinde pe o planseta, presarata cu faina, o foaie groasa de aproximativ 0,5 cm pe care se intinde umplutura. Se ruleaza si se taie in felii groase de 2 cm. Acestea se asaza pe lat intr-o tava bine unsa cu unt si se lasa sa creasca 20-30 minute. Se coc la foc bun. Cand sunt coapte pe jumatate, se stropesc cu 200 ml lapte nefiert, in care s-au dizolvat 3 linguri de zahar pudra. Se continua coacerea pana se rumenesc frumos. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu