google cautare

sâmbătă, 21 mai 2011

Tort cu capsuni

Ingrediente:
8 oua
zahar
8 linguri faina
1 praf de copt
esente (vanilie)
1 pachet unt
1 l lapte
amidon alimentar
1 kg capsuni


Blatul:
8 oua
8 linguri zahar
1 praf de copt
esente(vanilie)
*Tortul necesita 2 blaturi(care vor fi sectionate in 2)




Se separa albusurile de galbenusuri.Se bat albusurile spuma tare,se incorporeaza zaharul,galbenusurile pe rand,praful de copt,esenta si faina.Se da la cuptorul bine incalzit si incepem prepararea cremei.


Crema:
4 oua 
1 pachet unt
1l lapte
13 linguri zahar
7 liguri amidon
1 kg capsuni/dintre acestea pastram si pentru ornat.
Intr-o cratita la bai-marie se pune laptele(se opreste jumatate de pahar) si untul pana la fierbere.Intre timp mixam ouale,,zaharul,jumatatea de pahar cu lapte,amidonul si esenta de vanilie.
Se adauga compozitia cand laptele incepe sa fiarba invartind continuu pana cand se ingroasa crema.Se da deoparte de pe foc.Din jumatate din capsuni pregatim un piure pe care il incorporam in crema(se mixeaza capsunile cu 2 linguri de zahar) si celelalte capsuni le taiam cubulete pe care le amestecam de asemenei in crema .Pregatim frisca(mixam frisca lichida pana se ingroasa dupa care adaugam un pliculet de intaritor de frisca.
Se asambleaza si decoreaza tortul dupa bunul plac.
Pofta buna!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu