google cautare

sâmbătă, 21 mai 2011

Tort Krem a la Krem

Cantitate: 2 kg (10 portii)
Dificultate: mediu
Timp de preparare: 360 min
Timp total de pregatire: 60 min

ingrediente

Crema Ole de ciocolata(de la Dr.Oetker)2 bucadica 2 plicuri
Creme Ole de vanilie1 buc
Oua6 buc
Zahar6 linguri
Smantana dulce 32%(Dorna/Milli)400 ml
Lapte de vaca440 ml
Apa4 linguri
Zahar4 linguri
Brandy/Lichior4 linguri
Ciocolata200 g
Unt                        200g

       

Separati albusurile de galbenusuri.Se bat albusurile spuma, cand se maresc in volum de 3 ori si se intaresc, se adauga zaharul cate putin. Se bate totul pana spuma devine groasa si daca intoarceti bolul cu fundul in sus, albusurile nu curg.
Apoi se adauga galbenusurile cate unu, dupa fiecare se mixeaza bine compozitia.Puneti un plic de crema Ole de ciocolata  peste compozitia de albusuri, mixati bine.Puneti un plic de crema Ole de ciocolata  peste compozitia de albusuri, mixati bine.Dupa ce s-a copt, 20-30 de min la temp maxima, se apasa blatul cu degetul, daca adincitura dispare imediat, inseamna ca e copt. Se lasa la racit.Se prepara crema de vanilie, cu un plic de crema Ole de vanilie+220 ml lapte+200 ml frisca - totul se amesteca bine cu mixerul, pana nu se ingroasa bine crema.Peste blatul de ciocolata se intinde uniform crema de vanilie, apoi se prepara la fel crema de ciocolata.
Aceasta se intinde peste primul strat de crema.Cu un cutit, dati forma rotunda si dreapta la crema de ciocolata. Puteti sa-l lasati la rece inainte sa-l glazurati, dar crema nu se intareste prea mult. Asa ca vom continua si fara sa-l punem la rece.Recomand sa puneti blatul inainte sa-l ungeti cu crema pe un gratar(eu l-am folosit pe cel de la microunde).
Sub gratar am asternut niste hartie de copt, ca sa pot usor turna glazura, pe care o puteti recicla dupa.
Pregatiti astfel glazura: Puneti intr-o cratita mica 2 linguri de apa, cand incepe sa fiarba, adaugati zaharul si amestecati cu lingura pana se topeste. Apoi turnati 2 linguri de lichior sau brandy si ciocolat rupta bucatele - amestecati pana se topeste ciocolata. Adaugati untul, lasati sa se topeasca - amestecati bine sa se omogenizeze compozitia si luati de pe foc. Lasati sa se raceasca pana la temeperatura camerei.







Preparam cantitatea dubla de glazura, ca sa o intindem usor peste suprafata tortului, fara sa ramana semne urate pe tort. Turnam glazura si atent o intindem cu un cutit.Puneti gratarul cu tort  pe un platou si il lasati la rece 2-3 ore sa se intareasca glazura.Dupa ce s-a racit tortul, il puneti atent de pe gratar pe un platou. Il ornati cum va place, eu am folosit bucatele de ciocolata.
Pofta Buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu