Cantitate: 2 kg (10 portii)
Dificultate: mediu
Timp de preparare: 360 min
Timp total de pregatire: 60 min
ingrediente
| Crema Ole de ciocolata(de la Dr.Oetker) | 2 buc | adica 2 plicuri |
| Creme Ole de vanilie | 1 buc | |
| Oua | 6 buc | |
| Zahar | 6 linguri | |
| Smantana dulce 32%(Dorna/Milli) | 400 ml | |
| Lapte de vaca | 440 ml | |
| Apa | 4 linguri | |
| Zahar | 4 linguri | |
| Brandy/Lichior | 4 linguri | |
| Ciocolata | 200 g | |
| Unt 200g |
Aceasta se intinde peste primul strat de crema.Cu un cutit, dati forma rotunda si dreapta la crema de ciocolata. Puteti sa-l lasati la rece inainte sa-l glazurati, dar crema nu se intareste prea mult. Asa ca vom continua si fara sa-l punem la rece.Recomand sa puneti blatul inainte sa-l ungeti cu crema pe un gratar(eu l-am folosit pe cel de la microunde).
Sub gratar am asternut niste hartie de copt, ca sa pot usor turna glazura, pe care o puteti recicla dupa.
Pregatiti astfel glazura: Puneti intr-o cratita mica 2 linguri de apa, cand incepe sa fiarba, adaugati zaharul si amestecati cu lingura pana se topeste. Apoi turnati 2 linguri de lichior sau brandy si ciocolat rupta bucatele - amestecati pana se topeste ciocolata. Adaugati untul, lasati sa se topeasca - amestecati bine sa se omogenizeze compozitia si luati de pe foc. Lasati sa se raceasca pana la temeperatura camerei.
Preparam cantitatea dubla de glazura, ca sa o intindem usor peste suprafata tortului, fara sa ramana semne urate pe tort. Turnam glazura si atent o intindem cu un cutit.Puneti gratarul cu tort pe un platou si il lasati la rece 2-3 ore sa se intareasca glazura.Dupa ce s-a racit tortul, il puneti atent de pe gratar pe un platou. Il ornati cum va place, eu am folosit bucatele de ciocolata.
Pofta Buna!








Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu